Heluti Single- & Dubbelmix Biermixen

Ontdek hier verfrissende biermixrecepten die je kunt maken met één of twee flesjes Heluti-borrel in combinatie met bier. Voeg alleen ijs (optioneel) en garnering toe voor een perfect gekoeld drankje. Let op: de eerste 6 recepten zijn “single-borrel” (één smaak + bier), de laatste 3 zijn “dubbelmix” (twee smaken + bier).

1. Frambozen Aalbessen Shandy

Zoet-fruitig en licht bruisend met een zachte frambozentoets.

Benodigde Heluti-borrel: Frambozen Aalbessen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 30 ml Heluti Frambozen Aalbessen-borrel
  • 200 ml licht pils of witbier (ijs koud)
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Enkele verse frambozen of een takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Zet een hoog bierglas of longdrinkglas koud (of vul met ijsblokjes).
  2. Schenk 30 ml Frambozen Aalbessen-borrel in het glas.
  3. Giet voorzichtig 200 ml koud bier erbij, zodat er een zachte schuimkraag ontstaat.
  4. Roer een keer voorzichtig met een barlepel om de smaken te mengen zonder te veel koolzuur te verliezen.
  5. Garneer met verse frambozen of een takje munt.

Smaakbeleving: Mild zoet, lichtzuur bessenkarakter op een verfrissende bierbasis.
Serveertip: Serveer in een helder glas; ideaal voor op een zonnig terras of bij geitenkaas-hapjes.

2. Citroen Radler

Fris en verkwikkend, met een zuiver citroenaroma en lichte bitterheid van pils.

Benodigde Heluti-borrel: Citroen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 25 ml Heluti Citroen-borrel
  • 200 ml pils of witbier (ijs koud)
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Dun schijfje verse citroen en takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Koel een glas voor of vul met ijsblokjes.
  2. Voeg 25 ml Citroen-borrel toe.
  3. Giet er 200 ml koud bier bij, en laat een zachte schuimkraag ontstaan.
  4. Roer één keer voorzichtig om de citroensmaak te verspreiden.
  5. Garneer met een dun schijfje citroen en een takje munt.

Smaakbeleving: Scherpzoet en bitter-verfrissend, perfect als dorstlesser.
Serveertip: Serveer met koude visgerechtjes of lichte salades.

3. Viooltjes Beer Spritz

Floral en delicaat, met een lichte bierbubbel en vioottjesaccent.

Benodigde Heluti-borrel: Viooltjes

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 30 ml Heluti Viooltjes-borrel
  • 200 ml witbier (bij voorkeur tarwebier)
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Een eetbaar viooltje en dun schijfje citroen voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Koel een hoog glas of gebruik ijsblokjes.
  2. Schenk 30 ml Viooltjes-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 200 ml koud witbier, zodat een lichte schuimkraag ontstaat.
  4. Roer één keer kort met een barlepel om de bloemige tonen te verspreiden.
  5. Garneer met een eetbaar viooltje en een dun schijfje citroen.

Smaakbeleving: Zacht bloemig en verfrissend, ideaal bij lichte fingerfood.
Serveertip: Combineer met geitenkaashapjes of een fruitsalade.

4. Mango Guave Wheat Mix

Tropisch en vol, met een zachte tarwebierbasis en mangoguarouwering.

Benodigde Heluti-borrel: Mango Guave

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 30 ml Heluti Mango Guave-borrel
  • 200 ml tarwebier (witbier)
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Schijfje verse mango of klein stukje guave voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Kies een hoog glas en vul met ijsblokjes indien gewenst.
  2. Voeg 30 ml Mango Guave-borrel toe.
  3. Vul aan met 200 ml koud tarwebier en laat een zachte schuimkraag ontstaan.
  4. Roer met een barlepel om de tropische tonen te mengen.
  5. Garneer met een schijfje verse mango of klein stukje guave.

Smaakbeleving: Zoet tropisch, romig tarwe-ondertoon.
Serveertip: Serveer met kip- of vishapjes en zomerse salades.

5. Aardbei Ale Cooler

Zoet-fruitig, met rijke aardbeismoelen en een vollere ale-basis.

Benodigde Heluti-borrel: Aardbei

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 30 ml Heluti Aardbei-borrel
  • 200 ml blond of amber ale
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Verse aardbei of takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Koel een breed bierglas of gebruik ijsblokjes.
  2. Voeg 30 ml Aardbei-borrel toe.
  3. Giet er 200 ml koud ale bij en laat een zachte schuimkraag ontstaan.
  4. Roer één keer kort om de rijke aardbeitonen te verdelen.
  5. Garneer met een halve verse aardbei of een takje munt.

Smaakbeleving: Zoet-fruitig en vol, ideaal bij licht pittige snacks.
Serveertip: Combineer met pittige kipvleugels of nacho’s.

6. Limoen Gember Goudbruin

Pittig-fris en licht zoet, met een karaktervolle amber/goudbruine bierbasis.

Benodigde Heluti-borrel: Limoen Gember

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 30 ml Heluti Limoen Gember-borrel
  • 200 ml amber of goudbruin bier
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Dun schijfje verse limoen en plakje verse gember voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Gebruik een hoog glas en vul met ijsblokjes indien gewenst.
  2. Voeg 30 ml Limoen Gember-borrel toe.
  3. Giet 200 ml koud amber of goudbruin bier erbij en laat een lichte schuimkraag verschijnen.
  4. Roer even zachtjes om de pittige limoen-gembertonen te mengen met het bier.
  5. Garneer met een dun schijfje limoen en een plakje verse gember.

Smaakbeleving: Warm pittig, verfrissend met een zachte karameltonen.
Serveertip: Lekker bij stevige kazen of gegrilde vleesgerechten.

7. Berry Duo Shandy (Dubbelmix)

Zoet-zuur bessenpalet met zachte bierbubbel, ideaal voor de liefhebber van rode vruchten.

Benodigde Heluti-borrels: Frambozen Aalbessen + Zwarte Bessen Bramen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 20 ml Heluti Frambozen Aalbessen-borrel
  • 20 ml Heluti Zwarte Bessen Bramen-borrel
  • 200 ml licht pils of witbier
  • 10 ml cranberry- of granaatappelsap (optioneel voor extra zuurtje)
  • IJsblokjes (± 3 blokjes)
  • Verse bosbessen of frambozen voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Zet een hoog glas koud (of gebruik ijsblokjes).
  2. Schenk 20 ml Frambozen Aalbessen-borrel en 20 ml Zwarte Bessen Bramen-borrel in het glas.
  3. Optioneel: voeg 10 ml cranberry- of granaatappelsap toe voor wat extra zuurtje.
  4. Vul aan met 200 ml koud bier en laat een zachte schuimkraag ontstaan.
  5. Roer één keer kort om de bessenmengeling gelijkmatiger te maken zonder te veel koolzuur te verliezen.
  6. Garneer met verse bosbessen of enkele frambozen.

Smaakbeleving: Intens zoet-zuur bessenprofiel met sprankelende bierbubbels.
Serveertip: Serveer in een helder glas; past uitstekend bij charcuterie of zachte kazen.

8. Tropical Beer Bliss (Dubbelmix)

Zoet-zwoel en tropisch, met fruitige mango-guave en ananas gecombineerd met witbier.

Benodigde Heluti-borrels: Mango Guave + Ananas

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 20 ml Heluti Mango Guave-borrel
  • 20 ml Heluti Ananas-borrel
  • 200 ml witbier (tarwebier)
  • IJsblokjes (± 3 blokjes)
  • Schijfje verse ananas en takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Koel een lang glas of vul met ijsblokjes.
  2. Voeg 20 ml Mango Guave-borrel en 20 ml Ananas-borrel toe.
  3. Vul aan met 200 ml koud witbier en laat een zachte schuimkraag ontstaan.
  4. Roer voorzichtig om de tropische smaken te vermengen zonder de schuimkraag te breken.
  5. Garneer met een schijfje verse ananas en een takje munt.

Smaakbeleving: Zoet-zwoel tropisch, zachte tarwe-ondertoon.
Serveertip: Combineer met pittige vis- of kipgerechtjes en zomerse salades.

9. Chocolate-Hazelnut Stout Mix (Dubbelmix)

Rijk en dessertachtig, met volle chocolade- en hazelnoottonen op een robuuste stout.

Benodigde Heluti-borrels: Chocolade + Hazelnoot

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 20 ml Heluti Chocolade-borrel
  • 20 ml Heluti Hazelnoot-borrel
  • 200 ml stoutbier (donkere stout)
  • IJsblokjes (optioneel, ± 3 blokjes)
  • Stukje pure chocolade en/of fijngehakte hazelnoten voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Koel een hoog glas of vul met ijsblokjes.
  2. Schenk 20 ml Chocolade-borrel en 20 ml Hazelnoot-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 200 ml koud stoutbier en laat een zachte schuimkraag ontstaan.
  4. Roer één keer kort om de rijke smaken te mengen zonder te veel koolzuur te verliezen.
  5. Garneer met een klein stukje pure chocolade en wat fijngehakte hazelnoten.

Smaakbeleving: Intense chocolade- en noottonen, vol karakter met zachte bubbels.
Serveertip: Serveer naast chocoladedesserts, bierkaas of notenmixen.

Heb je vragen of wil je alle Heluti-borrels in één keer bestellen? Bestel hier.