Heluti Single- & Dubbelmix Cocktails

Ontdek hier alle verfrissende cocktails die je kunt maken met slechts één of twee flesjes Heluti-borrel. Je hoeft alleen bruiswater (of fruitsap), ijs en garnering toe te voegen. Let op: de eerste 12 recepten zijn “single-borrel” (één smaak per glas), de laatste 3 zijn “dubbelmix” (twee smaken samen).

1. Frambozen Aalbessen Spritz

Friszoete spritz met zachte frambozen- en aalbessentonen en een lichte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Frambozen Aalbessen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Frambozen Aalbessen-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Verse (of bevroren) frambozen of een takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Frambozen Aalbessen-borrel in het glas.
  3. Vul voorzichtig aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte schuimkraag ontstaat.
  4. Roer één keer kort met een barlepel om de smaken te mengen zonder te veel koolzuur te verliezen.
  5. Garneer met enkele verse frambozen of een takje munt.

Smaakbeleving: Friszoete bessenkarakter met een zachte bubbel.
Serveertip: Serveer in een helder longdrinkglas zodat de roze-rode kleur mooi zichtbaar is. Perfect bij een fruitsalade of lichte tapas met geitenkaas.

2. Citroen Fizz

Fris, scherp en lichtzoet met een zuiver citroenaroma.

Benodigde Heluti-borrel: Citroen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Citroen-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Dun schijfje verse citroen en takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Citroen-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte schuimlaag ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de frisse citroensmaak te mengen.
  5. Garneer met een dun schijfje citroen en een takje munt.

Smaakbeleving: Fris, scherp en lichtzoet.
Serveertip: Serveer in een helder glas; ideaal bij gegrilde vis, sushi of een frisse salade met feta.

3. Viooltjes Spritz

Subtiel bloemig, lente-achtig met een zachte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Viooltjes

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Viooltjes-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Een eetbaar viooltje en dun schijfje citroen voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Viooltjes-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte schuimkraag ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de bloemige viooltjesaroma’s te mengen.
  5. Garneer met een eetbaar viooltje en een dun schijfje citroen.

Smaakbeleving: Zacht bloemig met een frisse citroentwist.
Serveertip: Serveer in een helder glas; combineer met lichte fingerfood zoals geitenkaascrostini of sushi.

4. Mango Guave Spritz

Zoet tropisch en zacht, met mango- en guavetonenen.

Benodigde Heluti-borrel: Mango Guave

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Mango Guave-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Schijfje verse mango of guave voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Mango Guave-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte schuimkraag ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de tropische smaken te mengen.
  5. Garneer met een schijfje verse mango of guave.

Smaakbeleving: Zoet tropisch en zacht.
Serveertip: Serveer in een longdrinkglas met een papieren parasolletje; combineer met gegrilde vis of warme zomerse salades.

5. Perzik Cooler

Zwoel-zoet, zacht perziktintje met een lichte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Perzik

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Perzik-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Dun schijfje verse perzik of kleine perzikblokjes voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Perzik-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte schuimlaag ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de perziksmaken te mengen.
  5. Garneer met een dun schijfje verse perzik.

Smaakbeleving: Zwoel-zoet en zacht perzikaroma met een lichte bubbel.
Serveertip: Serveer in een helder glas met metalen rietje; combineer met frisse fruitsalade of lichte visgerechten.

6. Appel Spritz

Zachtzoet, fris appelaroma met een milde bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Appel

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Appel-borrel
  • 60 ml vers ongezoet appelsap
  • 50 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Dun schijfje appel en takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Appel-borrel en 60 ml ongezoet appelsap in het glas.
  3. Vul aan met 50 ml koud bruiswater, zodat er een lichte schuimlaag ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de appeltonen te mengen.
  5. Garneer met een dun schijfje appel en een takje munt.

Smaakbeleving: Zachtzoet en fris met een milde bubbel.
Serveertip: Serveer in een breed glas; combineer met salade met geitenkaas, honing en walnoten.

7. Ananas Splash

Zoet tropisch met een lichte romigheid van kokoswater en sprankelende bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Ananas

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Ananas-borrel
  • 80 ml kokoswater (koud)
  • 20 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Schijfje verse ananas en takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Ananas-borrel in het glas.
  3. Voeg 80 ml koud kokoswater toe en daarna 20 ml bruiswater.
  4. Roer één keer kort om de tropische smaken te mengen.
  5. Garneer met een schijfje verse ananas en een takje munt.

Smaakbeleving: Zoet tropisch met romige kokos­ondertoon en een zachte bubbel.
Serveertip: Serveer met een papieren parasolletje; combineer met poké bowls of gegrilde vis.

8. Lychee Sparkle

Exotisch, zachtzoet en delicaat, met lichte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Lychee

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Lychee-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Takje munt of lychee­blend voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Lychee-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte schuimlaag ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de lycheetonen te mengen.
  5. Garneer met een takje munt of lychee­blend.

Smaakbeleving: Exotisch en zachtzoet met een fijne bubbel.
Serveertip: Serveer in een helder glas; combineer met sushi of lichte Aziatische hapjes.

9. Chocolade Spritz

Rijk en dessertachtig, met volle chocoladetonen en een zachte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Chocolade

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Chocolade-borrel
  • 80 ml perensap (ongezoet)
  • 20 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Dun reepje pure chocolade of cacaopoeder voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Chocolade-borrel en 80 ml perensap in het glas.
  3. Vul aan met 20 ml koud bruiswater, zodat er een zachte bubbel ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de chocolade- en perensmaken te mengen.
  5. Garneer met een reepje pure chocolade of een beetje cacaopoeder.

Smaakbeleving: Rijk en dessertachtig met subtiele bubbels.
Serveertip: Serveer in een hoog glas; combineer met chocolademousse, tiramisu of cheesecake.

10. Limoen Gember Mule

Pittig-fris door gember en limoen, met een lichte zoetheid en bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Limoen Gember

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Limoen Gember-borrel
  • 100 ml ginger ale of bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Schijfje verse limoen en/of dun plakje verse gember voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Limoen Gember-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml ginger ale (of bruiswater), zodat er een lichte bubbel ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de gember-limoensmaken te mengen.
  5. Garneer met een schijfje verse limoen of een dun plakje verse gember.

Smaakbeleving: Pittig-fris met zachte zoetheid.
Serveertip: Serveer in een Mule-mok of highball-glas; combineer met Aziatische bites, taco’s of sushi.

11. Aardbei Spritz

Zoet-fruitig, vergelijkbaar met rosébier, met een zachte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Aardbei

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Aardbei-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Verse (of bevroren) aardbeien voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Aardbei-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte bubbel ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de zoete aardbeitonen te mengen.
  5. Garneer met enkele verse aardbeien.

Smaakbeleving: Zoet-fruitig met een lichte bubbel.
Serveertip: Serveer in een helder glas met een gekleurd rietje; combineer met desserts met rood fruit of een fruitsalade.

12. Pruimen Spritz

Robuust en licht zoet, met subtiele pruimentonen en zachte bubbel.

Benodigde Heluti-borrel: Pruimen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 40 ml Heluti Pruimen-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Dun schijfje pruim of verse pruimenpartjes voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 40 ml Pruimen-borrel in het glas.
  3. Vul aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een zachte bubbel ontstaat.
  4. Roer één keer kort om de pruimentonen te mengen.
  5. Garneer met een dun schijfje pruim of verse pruimenpartjes.

Smaakbeleving: Licht zoet, robuust en fruitig met een milde bubbel.
Serveertip: Serveer in een helder glas; combineer met charcuterie, notenplank of een stoofpotje.

13. Berry Bliss Spritz (Dubbelmix)

Kleurrijke, lichtzoete spritz met dieprode bessenaroma’s en een fijne bubbel.

Benodigde Heluti-borrels: Frambozen Aalbessen + Zwarte Bessen Bramen

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 25 ml Heluti Frambozen Aalbessen-borrel
  • 25 ml Heluti Zwarte Bessen Bramen-borrel
  • 100 ml bruiswater (koud)
  • 20 ml cranberry- of granaatappelsap (optioneel, voor extra kleur en zuurtje)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Verse (of bevroren) bosbessen of takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 25 ml Frambozen Aalbessen-borrel in het glas.
  3. Voeg 25 ml Zwarte Bessen Bramen-borrel toe.
  4. Optioneel: voeg 20 ml cranberry- of granaatappelsap toe voor een iets zuurdere toets.
  5. Vul voorzichtig aan met 100 ml koud bruiswater, zodat er een lichte schuimkraag ontstaat.
  6. Roer één keer kort met een barlepel om de smaken te mengen zonder te veel koolzuur te verliezen.
  7. Garneer met verse bosbessen of een klein takje munt.

Smaakbeleving: Intens, zoet-zuur bessenkarakter met een sprankelende bubbel.
Serveertip: Serveer in een helder longdrinkglas zodat de dieprode kleur optimaal tot zijn recht komt. Combineert prachtig met charcuterie en zachte kazen.

14. Tropical Duo Spritz (Dubbelmix)

Zoet-zwoel en tropisch, met sappige ananas en zachte mango-guave-tonen.

Benodigde Heluti-borrels: Mango Guave + Ananas

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 30 ml Heluti Mango Guave-borrel
  • 30 ml Heluti Ananas-borrel
  • 80 ml bruiswater (koud) of 80 ml koud kokoswater + 20 ml bruiswater
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Schijfje verse ananas of mango en takje munt voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 30 ml Mango Guave-borrel in het glas.
  3. Voeg 30 ml Ananas-borrel toe.
  4. Vul (optioneel) met 80 ml koud kokoswater en 20 ml bruiswater, of gebruik 100 ml bruiswater.
  5. Roer één keer kort met een barlepel om de tropische smaken voorzichtig te mengen.
  6. Garneer met een schijfje verse ananas of mango en een takje munt.

Smaakbeleving: Zoet-zwoel en tropisch, met munt voor een extra frisse toets.
Serveertip: Serveer in een longdrinkglas met een papieren parasolletje of gekleurd rietje; combineer met poké bowls, gegrilde vis-taco’s of een lichte zomerse salade.

15. Chocolate-Hazelnut Spritz (Dubbelmix)

Rijk en dessertachtig, met volle chocolade- en hazelnoottonen en een zachte bubbel.

Benodigde Heluti-borrels: Chocolade + Hazelnoot

Ingrediënten (per glas ±300 ml):

  • 25 ml Heluti Chocolade-borrel
  • 25 ml Heluti Hazelnoot-borrel
  • 40 ml ongezoet appelsap (of perensap)
  • 80 ml bruiswater (koud)
  • IJsblokjes (± 4 blokjes)
  • Dun reepje pure chocolade en/of fijngehakte hazelnoten voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Vul een longdrinkglas met ± 4 ijsblokjes.
  2. Schenk 25 ml Chocolade-borrel en 25 ml Hazelnoot-borrel in het glas.
  3. Voeg 40 ml ongezoet appelsap (of perensap) toe.
  4. Vul aan met 80 ml koud bruiswater, zodat er een lichte schuimlaag ontstaat.
  5. Roer één keer kort met een barlepel om de rijke smaken te mengen zonder te veel koolzuur te verliezen.
  6. Garneer met een dun reepje pure chocolade en een paar fijngehakte hazelnoten.

Smaakbeleving: Rijk, dessertachtig en nootachtig met zachte bubbels.
Serveertip: Serveer in een hoog glas; combineer met chocolademousse, hazelnoot-tiramisu of cheesecake voor een ultiem dessertmoment.

Heb je vragen of wil je alle Heluti-borrels in één keer bestellen? Bestel hier.